Cursusaanbod

 

Op deze pagina zijn de cursussen te vinden die op dit moment gegeven worden door hondentraining de Lange Boom. 

De komende tijd zullen hier nog cursussen aan toegevoegd gaan worden.


Puppypakket

 

De puppycursus bestaat uit zes lessen.  De eerste les is ter introductie en zal bij u thuis plaatsvinden en daarna mag u zelf bepalen waar we gaan oefenen. Tijdens de introductie bespreken we hoe het tot dusver gaat met uw pup en of er al zaken zijn waar u hulp bij nodig heeft. Hierbij kunt u denken aan de zindelijkheid of benchtraining. Ook worden uw wensen tijdens deze les besproken. Welke commando's wilt u de pup graag leren? Wilt u een keer oefenen in het bos of in een winkel? Doordat u zelf mag bepalen hoe u de lessen in wilt vullen sluit dit puppypakket perfect aan op uw wensen voor uw pup! Doordat de lessen in uw eigen omgeving worden gegeven krijg ik als trainer een veel beter beeld over de zindelijkheidstraining en de andere 'aandachtspunten' die misschien voorkomen in huis. Op deze manier kan ik u passende adviezen geven voor de training.

 

De lessen duren gemiddeld 30-45 minuten. Het voordeel van het één op één oefenen met u pup is dat er alle ruimte is voor uw vragen. Buiten de lessen om sta ik uiteraard ook voor u klaar om via Whats-App of telefonisch vragen te beantwoorden om u zo goed mogelijk te begeleiden.


U kunt zich inschrijven door het contactformulier in te vullen.

 

Losse privéles

 

Tijdens een privéles bepaalt u zelf waar de training over zal gaan. Heeft u moeite met uw volwassen hond als het bijvoorbeeld gaat om lopen aan de lijn? Of blijft uw pup opspringen tegen het bezoek? Blaft uw hond veel in huis of in de tuin? Dit zijn enkele voorbeelden die we kunnen aanpakken in een privéles. Meestal is één privéles al voldoende om zelfstandig verder te trainen om het probleemgedrag op te lossen.

Neem gerust contact op via het contactformulier wanneer u tegen een ander probleem aanloopt zodat we kunnen kijken naar een oplossing.

 

De lessen duren gemiddeld 45-60 minuten.

 

U kunt zich inschrijven door het contactformulier in te vullen.

 


Apporteerlessen

 

Heeft u een Labrador, Spaniël, Heidewachtel of andere hond die behoort tot de jachthonden en graag apporteerspelletjes doet en zoekt u een leuke activiteit om samen te doen? Dan zijn de apporteerlessen misschien wel een geschikte activiteit. Mocht u een compleet ander hondenras hebben die ook graag doet apporteren dan neem gerust contact op om te kijken naar de mogelijkheden.

Tijdens de les gaat u individueel of eventueel in groepsverband de apporteervaardigheden van uw hond ontwikkelen op een voor uw hond leuke manier! Deze lessen zijn zeer geschikt wanneer u een leuke activiteit zoekt om samen te doen. Tevens verbeterd het de zelfbeheersing, gehoorzaamheid en conditie van uw hond.

 

De lessen kunnen op locatie plaatsvinden of in uw eigen omgeving.

De lessen duren ongeveer 45 minuten. Dit hangt ook af van de conditie van uw hond.

 

U kunt zich inschrijven door het contactformulier in te vullen.

 

Clickertraining

 

Zoekt u een leuke activiteit om samen met uw hond te doen die u tevens kan helpen bij de training van uw hond? Dan is clickeren misschien wel iets voor u! De clicker is een voorwerp dat een 'klik' geluid produceert wanneer het ingedrukt wordt. Voor de hond een betekenisloze prikkel maar door het volgen van de cursus gaat dit zeker veranderen! Met behulp van de clicker kunt u uw hond door het geluid te produceren op exact het juiste moment belonen. Iets dat met brokbeloning vaak niet lukt. 

 

Tijdens de cursus krijgt u uitleg over hoe u de clicker moet gebruiken en gaan we uw hond de clicker aanleren. U mag zelf bedenken welke dingen u wilt aanleren bij uw hond door het gebruik van de clicker. Dit kan bijvoorbeeld zitten, op de zij of ruggen liggen, of voorwerpen oprapen, dragen of ergens in doen zijn. Maar het kunnen ook gedraging zijn die geen belangrijke functie hebben, zoals bijvoorbeeld buigen, een lade dichtduwen of pootje geven. Er zijn online heel veel leuke voorbeelden te vinden hierover. 

 

Mocht u meer uitleg willen over het gebruik van de clicker en de mogelijkheden dan neem gerust contact op. 

 

De lessen duren 30-45 minuten

 

U kunt zich inschrijven door het contactformulier in te vullen.