Trainingswijze

 

Tijdens de trainingen vind ik het belangrijk dat er op een positieve manier getraind wordt. Hiermee bedoel ik dat we ons vooral focussen om de hond het gewenste gedrag te laten vertonen en dat hij hiervoor beloond kan worden. Het moet voor de hond en natuurlijk ook voor de eigenaar leuk zijn om met elkaar samen te werken. 

 

Werken met beloningen

Er wordt bij deze hondenschool veel gewerkt met beloningssnoepjes om de hond te belonen. Daarom is het handig dat er voorafgaand aan de eerste training al onderzocht wordt welke snoepjes uw hond erg lekker vind. Mocht een hond in bepaalde situaties niet geïnteresseerd zijn in voer dan zijn er uiteraard nog andere manieren om te belonen waar we mee aan de slag kunnen. 

 

De weg naar een betere samenwerking!

Ik probeer tijdens mijn trainingen om de eigenaar zo goed mogelijk uit te leggen waarom de hond een bepaald gedrag laat zien. Dit doe ik door u tijdens een training voortdurend te wijzen op belangrijke signalen die uw hond laat zien.  Ook kijk ik veel naar de emotie van de hond. Vind de hond het bijvoorbeeld spannend wanneer er bezoek binnenkomt? Dan moet deze emotie eerst verandert worden door ervoor te zorgen dat de hond bezoek als iets neutraals of leuks gaat zien. Pas daarna zal de hond openstaan voor een training en kan er gewenst gedrag aangeleerd worden. Door u uit te leggen waarom uw hond dit laat zien en hoe u hier het beste op in kunt spelen leert u uw hond beter te begrijpen. Op deze manier zal de samenwerking met uw hond in de toekomst veel natuurlijker worden!

 

Tijdens de trainingen is de volledige inzet van de eigenaar erg belangrijk. U zult veel tips en adviezen krijgen waarmee u buiten de training aan de slag kunt gaan. Als deze tips en adviezen thuis niet toegepast worden of er wordt te weinig geoefend in deze tijd dan zal de training niet het gewenste effect kunnen hebben.