Even voorstellen

 

Wie ben ik

Mijn naam is Maud Kuijs-Smits, welkom op de site van Hondentraining de Lange boom! Ik woon in Langenboom samen met mijn man en onze twee zoontjes. Verder ben ik de trotse eigenaar van onze Engelse Springer Spaniels Flo en Isla. 

Van jongs af aan ben ik opgegroeid met verschillende hondenrassen en dit heeft altijd mijn interesse gewekt. Het was voor mij dan ook al erg snel duidelijk dat ik graag met dieren wilde gaan werken. Daarom ben ik de HBO opleiding Dier- en veehouderij aan de Hogeschool HAS Den Bosch gaan volgen en heb ik deze met succes afgerond. 

Mijn werkervaring

Mijn ambitie was om voor Hulphond Nederland te gaan werken en na een aantal opleidingen werd ik aangenomen en heb ik uiteindelijk zes jaar voor deze stichting gewerkt. Het eerste jaar heb ik als hondenverzorger in het hondenverblijf gewerkt en heb ik onder andere veel geleerd over het lezen van het gedrag van een hond. Na dit eerste jaar mocht ik doorgroeien in de functie hondentrainer. Ik heb in deze vijf jaar veel mogen leren en heb mezelf goed kunnen ontwikkelen als het gaat om het trainen van honden en begeleiden van mensen. Ik heb tijdens deze functies mogen ervaren dat mijn passie echt ligt bij het op een positieve manier werken met honden in combinatie met mensen!

 

Met trots kan ik dan ook zeggen dat dit ertoe geleid heeft dat ik nu mijn eigen hondenschool heb opgericht. Op deze manier kan ik nog steeds mijn droombaan uitoefenen en dit op een fijne manier combineren met mijn gezin. 

 

Mijn opleidingen

- HBO Dierhouderij - Hogeschool HAS Den Bosch

- Module 1, Toegepaste ethologie van de hond- Dogvision

- Module 2, Kynologisch instructeur - Dogvision

- Module 3, Leren bij honden - Dogvision

- Module 4, Probleemgedrag bij honden - Dogvision

- Intro to CARAT - Suzanne Clothier